onsdag 29. mars 2017

Live redder verden litt

Vi ha sett serien "Live redder verden litt" sammen i klassen. Som handler om Live som skal endre livsstilen sin når det kommer til Co2 utslippet hun og familien har. Før hun startet prosjektet tok hun en test for å finne ut hvor høyt Co2 utslipp hun hadde. Gjennomsnittet i verden ligger 6,5 tonn. Live hadde et utslipp på 19 tonn i året, noe som er veldig mye. Hun bestemte seg for å gjøre endringer i hverdagen for å reudsere dette høyet tallet, målet hennes var å  komme seg under verdensgjennomsnittet. Hun kuttet ned på strømbruket hjemme, kastet mindre mat, kildesorterte, syklet i stede for å kjøre bil. Hun testet ut prosjekter som å jakte selv, spise insekter, lette i søppelkasser etter mat og møtte forskjellige grupper som arbeider for en bærekraftig hverdag.
Jeg likte serien fordi den var lærerik samtidig som den var morsom. Jeg føler kanskje ikke at serien hadde noen påvirkning på meg, fordi det skal en del til å gjøre ord over til handlinger når det kommer til å kutte ut mange av de normale tingene du gjør i hverdagen. Men serien har fått meg til å åpne øynene litt mer når det kommer til at vi må ta mer vare på miljøet. Jeg tror serien ble sendt på tv i håp om å påvirke seerne til å bli mer miljøvennlige og å tenke mer bærekraftig. De får også fint frem at å gjøre litt er bedre enn å ikke gjøre noen ting.

3 kommentarer:

  1. Kanskje det at serien har fått deg til å bli mer bevisst vil føre til endring etter hvert? Jeg er helt enig i at det "koster" å endre seg, men MÅ vi ikke det, da? 🤔

    SvarSlett